27-07-04

voorstel voor een gezamenlijk document - door maya@agencefuture.org

OVER EEN GEZAMENLIJK DOCUMENT

Als we elkaar op 3 juli opzochten, hadden we daar een bedoeling mee. We formuleerden die elk voor onszelf. Misschien kunnen we onze gezamenlijke bedoelingen ook meer expliciet duidelijk maken. Er zijn veel mogelijkheden voor een gezamenlijk document waarin dat gebeurt: het kan een werktekst zijn, een basis document, een stellingname, een lijst van vertrekpunten of doelstellingen, een eisenpakket, principeverklaring, intentieverklaring of verantwoordelijkheidsverklaring, een contract, een steunbrief, etc.

Om zo’n document op te kunnen stellen, moeten we over een aantal belangrijke vragen nadenken. Hoe willen we te werk gaan? Tot wat voor samenwerkingsverbanden willen we ons verbinden? Wie willen we bij onze inspanningen kunnen betrekken? Willen we ons engagement formaliseren en hoe? Hoe gaan we de inzet benoemen, wat kunnen we over ons zelf zeggen? Wat zijn de inhoudelijke basisuitgangspunten waarover we het allemaal eens (moeten) zijn? Willen we die vastleggen en hoe?

Als we dit soort dingen op 25 september willen bespreken en eventueel aan het opstellen van een gezamenlijk document willen beginnen, zullen we dat goed moeten voorbereiden met bondig geformuleerde voorstellen op dit blog en op papier. Dit is dus een uitnodiging om te bespreken of we een gezamenlijk document nodig hebben, hoe we dat zouden noemen en wat daar in zou moeten staan.


15:56 Gepost door 3 juli comit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.