17-09-04

Uitnodiging aan alle democraten

Uitnodiging aan alle democraten

Aan alle burgers en organisaties die de opmars van extreem rechts willen stoppen

(sociaal-cultureel werk, vakbonden, culturele centra, migrantenorganisaties, onderwijs, sociale integratie, jeugd, sport, kunsten...)

voor een Grote Samenkomst en Werkvergadering

op zaterdag 25 september 2004

van 10 tot 15 uur

in Kunstencentrum VOORUIT

St.-Pietersnieuwstraat, 23 - 9000 Gent

 

Omdat we ernstig bezorgd blijven om de electorale scores van het Vlaams Blok

Omdat we een echte malaise voelen in het democratische kamp dat geen antwoorden vindt op de bekommernissen van een deel van het electoraat.

Omdat we het racisme, het autoritarisme, het extreme nationalisme, het zoeken naar zondebokken en de haat tegenover "de andere" niet kunnen aanvaarden.

Daarom willen we samen nadenken, analyseren en begrijpen.

Willen we onze ervaringen uitwisselen

en willen we een gezamenlijk werkplan, een draaiboek, opmaken voor de komende twee jaar.

 

Agenda:

 

  • Balzaal, 10u tot 11u: Plenaire vergadering met twee thema's.

a) Objectief 9 november: Op 9 november moet het Hof van Cassatie in Brussel het arrest van het Hof van Beroep waarbij het Vlaams Blok veroordeeld werd als "racistische partij" bevestigen of verbreken. Wat is onze strategie? Wat doen we op 9 november?

Met een inleiding over het belang van het arrest als historisch ijkpunt.

 

b) Objectief 2006: tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 wil het Vlaams Blok een aantal steden veroveren en zo het cordon sanitaire doorbreken. Ideeën voor een stedelijk democratisch project voor de volgende twee jaar. Uitbouw van lokale netwerken in de 13 centrumsteden. Hoe maken we van 8 mei 2005 een "dag van de democratie"?

Met inleiding. 

  • In verschillende zalen, van 11u tot 13u: werkgroepen

1) stedelijke groepen en lokale platforms: kijken wie reeds kan gaan samen zitten om stedelijke netwerken vorm te geven en zowel "9 november" kan organiseren als een draaiboek realiseren voor de komende twee jaar.

 

2) themagroep: "Observatorium en Media-watch".

3) themagroep: "Communicatie, netwerking, website en coördinatie".

 

  • Lunchpauze, van 13u tot 14u:

in café Vooruit zijn allerlei broodjes, soep en warme dranken te krijgen.

 

 

  • Balzaal, van 14u tot 15u: slotbijeenkomst

synthetisch verslag : een rapporteur bundelt alle verslagen van de stedelijke werkgroepen en themagroepen tot een draaiboek.

 

Bezoek ook eens onze voorlopige website:

http://driejuli.skynetblogs.be/

 

omdat een andere wereld mogelijk is,

Voor 3 juli comité

eric goeman

jos vandervelpen

eric corijn

tarik fraihi

kristien hemmerechts

 

Voor verdere info:

Tel.09/372.44.91

Mobiel. 0476/99.07.14


09:29 Gepost door 3 juli comit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bewonersgroep Tussen Tram en Trein Er is maar één manier om het blok te bestrijden, en dat is via de media. Die hebben ze trouwens ook groot gemaakt. Er moet stelselmatig en op regelmatige basis werk gemaakt worden van een hekelcampagne. De achtergrond, de activiteiten en de acties van elke afzonderlijke blok-mandataris moeten tot op de grond worden uitgekiend en gescreend. Ik weet zeker dat minstens de helft iets te verbergen heeft. Als dit op geregelde tijdstippen en systematisch in de pers verschijnt, dan vallen ze binnen de kortste keren zo diep dat niemand ze nog ziet liggen... Laat de media hun verantwoordelijkheid nu maar eens opnemen!

Gepost door: Els Bruyndonckx | 20-09-04

Concreet zijn Het programma van het Blok aan mensen proberen uit te leggen, is al dikwijls geprobeerd en heeft niet zijn waarde bewezen. Meestal worden enkel de mensen bereikt die daar al voor open staan, en niet de mensen die Vlaams Blok stemmen.
Misschien moeten we meer concreet werken. Bij concrete punten uit de actualiteit die de mensen beroeren, aantonen wat de verschillende partijen hier over zeggen (dus ook het Vlaams Blok), niet enkel in het openbaar, maar bv. ook hoe zij tussenkomen in het parlement of in Commissies. En wat de gevolgen in deze concrete dossiers kunnen zijn voor de betrokken man in de straat. Dus, werken rond de punten die mensen bezig houden , en daar de Vlaams Blok-politiek bij betrekken.

Gepost door: Lieven Vandendriessche | 20-09-04

reaktie Dag Els,

Dat hebt ge eens goed geschreven. Goed zo!

groetjes
mama
en bel me nog maar eens als ge dit gelezen hebt!

Gepost door: mama Bruyndonckx | 06-06-05

De commentaren zijn gesloten.