29-10-04

Leuven, open stad

Voor democratie, solidariteit en gelijke rechten

9 november is een belangrijke dag. Dan valt het doek in het proces tegen het Vlaams Blok, met een uitspraak van het Hof van Cassatie. Wat ook de uitkomst wordt, er zijn risico’s aan verbonden. Ofwel wordt het Vlaams Blok in het gelijk gesteld, en zal de partij zich ‘erkend’ voelen. Ofwel zal de partij onmiddellijk van naam veranderen om zich zo nog meer als een ‘normale’ partij voor te doen. Wij vinden de ideeën die deze partij verdedigt niet normaal, en gevaarlijk voor de toekomst van onze samenleving.

Met een groep bezorgde Leuvenaars, inwoners en studenten, hebben we het initiatief genomen voor een fakkeltocht op dinsdag 9 november om 19 uur op het Ladeuzeplein. Wij voelen ons bezorgd over de toekomst van deze stad. Bij de recente verkiezingen heeft het Vlaams Blok een nooit eerder gezien resultaat gehaald. Uit een peiling die later werd bekendgemaakt bleek opnieuw het zorgwekkend aantal mensen dat hun steun geeft aan de ideeën van deze partij.

Daarom willen we op 9 november met zoveel mogelijk mensen op straat komen met een positieve boodschap. Wij denken dat het perfect mogelijk is op een verdraagzame wijze samen te leven, in een maatschappij met gelijke rechten voor iedereen: het recht op een goeie job, een gezond leefmilieu, democratische openbare diensten, inspraak. Wij staan voor een solidaire maatschappij waarin gewone mensen niet tegen elkaar worden opgezet zoals het Blok beoogt. Als we de maatschappelijke problemen en eventuele redenen tot ongenoegen willen aanpakken, dan lijken de ideeën van het Vlaams Blok voor ons niet de oplossing, maar veeleer een deel van het probleem. We zijn er immers van overtuigd dat die zullen leiden tot meer onverdraagzaamheid, meer onveiligheid, minder samen-leven en minder levenskwaliteit.

Eerste ondertekenaars van de oproep:

ABVV, ACW Verbond Leuven, ACV, het Affront vzw/Amana Dance Theatre, Animo, Attac, Circusschool, Cocoyam, Comac, Foster Parents Plan werkgroep Leuven, KAV, KBG, Leuvens Actieplatform Palestina, Leuvense Derdewereldraad, Los Buenos, Groen/Jong-groen, Open School, Oxfam-wereldwinkel Leuven, Oxfam-wereldwinkel studentenkern, Prego, SJW/SAP, Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie (LOKO), Pvda, Studenten met spirit, Vrienden van Cuba…

 

Contact: Leuvenopenstad@hotmail.com


09:27 Gepost door 3 juli comit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hahahahah Weet je waarom een blondje gordijnen voor haar PC scherm heeft? Om windows te openen :))
Kom eens kijken naar http://www.kdotv.com/fansite/index.htm en, have fun !!!

Gepost door: Max | 16-07-05

De commentaren zijn gesloten.